Telefon

+420 604188176

jezkovalenka0@gmail.com

jezkovalenka0@gmail.com

Otevírací doba

Po - Pá: dle objednání

Gellak na nehtech vypadá luxusně, srovnají se případné nerovnosti nehtu, které by pod klasickým lakem byly vidět a vydrží bez poškození dlouhou dobu, proto tuhle službu klientky žádají.

Setkáváme se s protichůdnými názory. Někdo v tom nevidí problém a nosí gellak na nehtech nohou celoročně, některé pedikérky řeknou striktně ne.

Za sebe říkám ano, ale…

Gellak (gel, akryl…) jsou tvrdé materiály a v uzavřené obuvi opravdu mohou působit problémy (praskání, deformace, zarůstání nehtů…) Navíc nehty na nohou jsou náchylné k plísni a pod neprodyšnou vrstvou ve vlhku se plísni bude vysloveně líbit.

Proto gellak dělám klientkám jenom na pár týdnů na léto, na dovolenou, do otevřených sandálů a potom necháme nehty „odpočinout“. V zimě zcela výjimečně na nějakou akci (ples, svatba… pokud máte boty s otevřenou špicí) a potom hned sundat.

Gellak dělám pouze na zcela zdravé nehty bez podezření na plíseň.

Upřednostňuji zdraví před parádou a vás nabádám k tomu samému. Párkrát se stalo, že klientka měla nehty ve stavu, kdy jsem jí gellak nedoporučila, šla do vietnamského studia, kde jí bez řečí udělají cokoliv si zaplatí… no a za půl roku byla zpět u mě s mykózou nebo zarůstajícím nehtem.

Foto: Justina Dadal (kurz estetické pedikúry, Ostrava 2023)